Hivenaineita, A- ja C-vitamiineja ja antioksidantteja! Kuusenkerkässä eli kuusen nuorissa versoissa on millä mässäillä. Näimpä päätettiin Paten kanssa tarttua haasteeseen nimeltä KUUSENKERKKÄJUOMA!
No, ekaks vaan metsään ja muistutuksena kaikille, että kuusenkerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin, eli näitä terveyspommeja ei parane kerätä kenen tahansa tiluksilta.
Kuusenkerkkäjuoman valmistusohje löytyi netin ihmeellisestä maailmasta. Tahtoisin itse lisätä yhden vinkin kuuman juoman pullotus vaiheeseen:
Kun pidät kiinni suppilosta, pidä huoli, ettei se oli liian tiiviisti pullon suulla. Jos suppilo on liian tiukka, he*vetin kuuma juoma pulppua suppilosta suoraan naamalle ja silmään!! Muista siis varmistaa, että pullosta pääsee ilmaa ulos jotain muuta reittiä, tai käytä suojalaseja ja naamaria.
Pullotuksen jälkeen maltti on valttia, sillä juoman tekeytymistä tuli käyttämämme ohjeen mukaan odottaa 3 vuorokautta. Lopputulos oli lopulta makunystyröitä hellivä ja maku muistutti hieman simaa. Luulen, että keräsimme kerkkiä hieman liian myöhään, sillä itse kerkän maku ei ollut niin vahva, kuin aikaisemmin maistamassani kuusenkerkkäjuomassa. Siltikin: NAMS!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti